W dniach od 4 do 9 grudnia 2014 roku z okazji
barbórkowego święta zapraszamy
do Nas na uroczyste świętowanie.

          Pragniemy złożyć wszystkim Górnikom, Pracownikom Kopalni i ich Rodzinom życzenia wszelkiej pomyślności oraz wytrwałości w ciężkiej i niebezpiecznej pracy.
Niech Święta Barbara nieustannie otacza Was i Wasze Rodziny ochronnymi ramionami, zapewniając poczucie bezpieczeństwa, komfortu życiowego i pewności dnia jutrzejszego. Szczęść Boże!

         Na tą okoliczność Szef Kuchni przygotuje specjały kuchni śląskiej.
Danie główne

  • Golonko po Bawarsku
  • Pieczone golonko w piwie na kapuście
  • Golonka wieprzowa gotowana
  • Golonka w winie z grzybami
  • Żeberka pieczone w sosie własnym ,panczkraut Krupniok smażony z cebulką
  • Schabowy z kością ziemniaki kapusta
  • Żurek na wędzonce w chlebie
  • Kwaśnica na wędzonych żeberkach
  • Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem

Zimna płyta

  • Szałot śląski (sałatka jarzynowa)
  • Ślunski galert (galareta z nóżek wieprzowych)
  • Deska zimnych mięs(salcesony swojskie, schab pieczony, karczek pieczony, pasztet swojski, kiełbasy swojskie suche, boczek pieczony)
  • Śledziki na zagrycha
  • Swojski smalec ze skwarkami

Zapraszamy do rezerwacji i ustalenia menu.

Z poważaniem
Agnieszka Surmicka
Manager
Tel. 502360186


Barborka


 

Menu

PRZYSTAWKI, ZUPY, SAŁATKI, DANIA GŁÓWNE, DANIA MAKARONOWE, DANIA DLA DZIECI, DESERY, NAPOJE GORĄCE, NAPOJE ZIMNE, ALKOHOLE...

Więcej